Hvorfor er TEKFA her og hvad gør TEKFA?

Hvad er Tekfa?

Vi er en ingeniør- og produktionsvirksomhed indenfor vejning, håndtering og dosering af pulvere og granulater, hvilket figuren her illustrerer.

 

  • TEKFAs værksted er rustfrit - Indeholder en løsning f.eks. et stativ i lakeret sort stål eller en arbejdsplatform i galvaniseret stål, får vi denne del lavet hos underleverandører.
  • TEKFA laver også ikke-sanitære løsninger i rustfrit stål - Heri ligger der en besparelse for den kunde, der ikke går op i, om der er naturligt dræn, nem rengøring osv.
  • TEKFA har selvfølgelig en række standardløsninger, men oplever ofte, at kunderne har særlige forhold, især indbygningsforhold, der gør, at løsningerne skal tilpasses. TEKFA tilpasser hele tiden sine løsninger til kundernes specifikationer, hvorfor vi har en engineering-afdeling (”CAD”).
  • TEKFA har sit eget SCADA-program, ”TekfaVision”, der opsamler driftsdata, gemmer driftsdata i SQL-databaser samt styrer og visualiserer produktionen. I TEKFA mener vi, at vores SCADA er langt bedre end PLC-baserede løsninger, da det er PC-baseret, hvilket gør det nemt at tilføje komponenter, følge data, tilpasse indstiller osv.
  • Skal man have vejet noget, som ikke er et pulver eller et granulat, eksempelvis bikuber eller containere, så kan TEKFA også det – især når data efterfølgende skal flyttes rundt på og lagres.

Denne organisationstruktur går helt tilbage til TEKFAs spæde ungdom i 1980’erne, hvor TEKFA producerede Danmarks første båndvægt godkendt til handel. God dosering er nemlig langtfra bare et spørgsmål om gode vejeceller, men er i virkeligheden snarere et spørgsmål om at opbygge et givet system, så det med stor pålidelighed kan indsamle og benytte sine egne driftsdata, således der er styr på slutdoseringen.

Kort sagt:

  1. TEKFA leverer alt fra vejeceller og vægtinstrumenter over stand-alone enheder til totale ”turn-key” produktionsanlæg.
  2. TEKFA er det oplagte valg som leverandør, når man har brug for input og/eller kompetencer fra to eller flere af de fire fagområder, som TEKFA dækker.
  3. Når TEKFA leverer det samlede produktionsanlæg, undgår kunden (og TEKFA som leverandør) at skulle håndtere en masse udfordrende og komplicerede grænseflader. Dette er unikt.

Godkendelser og certifikater

Tekfa leverer procesudstyr, der overholder dansk og europæisk lovgivning bestemt til kontakt med fødevarer, herunder EHEDG standarder, ISO 9001 og forordning EC 1935/2004. Vi sikre, at korrekte godkendelser og materialecertifikater er overholdt, så vores kunder kan sove roligt om natten og ved, at regler og industrinormer bliver overholdt. Derudover leverer vi produktionsfaciliteter, der opfylder ATEX 2014/34/EU direktivet. Vi arbejder i vores hverdag på baggrund af vores interne kvalitetshåndbog, der er skrevet i henhold til ISO-standarder.

Tekfa er registreret hos fødevareregionen som importør og producent af materialer/genstande bestemt til at komme i kontakt med fødevarer, angivet i BEK 1356 om autorisation og registrering af fødevarevirksomheder mv. Tekfa er også tildelt en Elite Smiley certificering fra Fødevarestyrelsen.

      Atex   CE