Bigbag fyldning

Tekfa har mange års erfaring indenfor Bigbag fyldeanlæg (også kaldet FIBC fyldestationer) og har leveret enheder til både fødevareindustrien, kemisk industri og pharma. Tekfa har over årene tilpasset fyldestationerne til så mange specielle forhold, at Tekfa i arkivet kan finde en fyldestation tilpasset den enkelte kundes ønsker og behov. En fyldestation består i princippet af en række standardmoduler, som tilføres forskelligt tilbehør.

Bigbag eller FIBC systemer kan fremstilles både som enkeltstående enheder og som kombinationer af flere enheder, hvor der f.eks. sker en skiftevis fyldning af Bigbags i først den ene, og derefter i den anden enhed.
Bigbag fyldestationer anvendes til håndtering og indvejning af især pulver og granulater. Fyldestationerne kan opbygges som støvtætte enheder og til forskellige størrelser af bigbags.

  • Åben eller støvtæt fyldning
  • Mobil eller stationær unit
  • Nem at rengøre og vedligeholde
  • Rustfri stål: AISI 316L eller 304
  • Ergonomisk, automatisk løsning mulig - kontakt os for yderligere information
  • Mulighed for let at skifte mellem fyldehoveder f.eks. mellem oppustelig bælg, totebin og ring til snøvs - kontakt os for yderligere information
  • Kan leveres godkendt til køb og salg i henhold til OIML R76

En simpel standard bigbag fyldestation indeholder:

Støvtæt påfyldning
Bigbaggens fyldesnøvs vikles om en oppustelig bælg, der oppustes, strammer til og lukker af, således for at støv ikke kan slippe ud. Åndefilteret sørger for at overskudsluft kan komme væk.

Vejning
4 vejeceller, 1 samleboks og 1 vejeinstrument. TEKFAs standard er OIML enheder, hvor vejningen kan godkendes til handel. Derudover indbygges en antistatisk fleksibel overgang ved indløbet.

Vibrerende bundramme
Hjælper pulveret med at fordele sig jævnt i bigbaggen

Samlet kontrolpanel med luftstyring og lampe som fuldmelder
Alternativt forbinder man selv vejeinstrument og trykluftpanel til eget system.

Oppustning af bigbag inden påfyldning
Herved afhjælpes problemet med at folder i bigbaggen bliver fanget og sætter sig fast.

Rustfri stål AISI 304 er standard
Syrefast rustfri stål, AISI 316, er ikke standard, men kan sagtens leveres. Leveringstiden afhænger dog af travlheden på TEKFAs værksted.