Mere end en leverandør

Engineering

Siden 1975 har vi samlet produktviden fra de mange brancher, hvor vores løsninger indgår, som en del af produktionsprocessen. Vi producerer udstyr til dosering og vejning af pulver eller granulater hos fødevareindustrien, den kemiske industri, den farmaceutiske industri, energibranchen m.fl.

Ofte er der behov for at tage særlige hensyn, hvilket bl.a. inkluderer:

  • Byggemål
  • Pulveret eller granulatet har særlige egenskaber (danner bro, klæber, løber let, hygiejnekrav, ATEX etc.)
  • Krav til doseringen
  • Krav til styringen
  • Krav til data og dokumentation

Derfor indgår der i de fleste projekter et væsentligt element af skræddersyning - og det mener vi faktisk, at man ikke kan undgå. Her ses et eksempel på en typisk systemløsning, hvor kunden har to bigbag tømmere, en mikro-udvejning af tre forskellige småkomponenter og et sækkepåslag, hvortil sækkene køres ind på paller. Transporten forgår via en vakuumstreng ud til to modtagercykloner:

Bigbag tømmerne føder ned i vakuumstrengen via en cellesluse. Alternativt ville man i mange tilfælde, hvis man ønskede en mere nøjagtig dosering, bruge en kortere snegl.

Bigbag tømmeren er øverst udstyret med en gummimembran i EPDM-gummi (fødevaregodkendt). Via denne membran slutter bigbagens snøvs tæt, hvorved man bl.a. undgår støvudvikling i rummet. Desuden er det billigere at producere end en plade i rustfrit stål.

Småkomponentvægten står yderst til venstre på platformen og bruges til findosering. Dette er en unik løsning udviklet af Tekfa, som vi sælger over hele jorden, hvor den i denne sanitære løsning er udstyret med særlige lejere i nylon. Nylon ruster ikke og derved er der ikke risiko for kontaminering.

Sækkepåslaget er udformet så rengøringen kan nå hele vejen rundt, når der skal gøres rent på indersiden. Ulempen er selvfølgelig, at påslaget derved er dimensioneret lidt mindre, end man andre gange kunne ønske sig.

Cyklonerne yderst til højre blev også tilpasset. Normalt sidder filteret øverst i en cyklon. Et jævnligt filterskyld med luft ”banker”pulveret fra filtret ned i bunden af cyklonen. Hos denne kunde, der arbejder med babyfood, ville man ikke risikere, at filterrester kom ned i materialet. Derfor sidder filteret yderst til venstre, hvorfra der udtømmes til en bigbag.

Anlægget har naturligvist også en styring, som dog ikke vises på tegningen. Tekfa leverede både styring og den sidste vigtige komponent, som heller ikke ses på billedet: software.

Tekfas software (eller SCADA - Supervisory Control and Data Acquisition) er særligt udviklet til håndtering og dosering af pulver/granulater. En af pointerne ved god dosering er, at elektronikken og fysikken skal integrerer og støtte hinanden. Og procedurerne i de opgaver er standardprogrammeret ind i Tekfas SCADA-system, som vi kalder TekfaVision.

Interesseret i at høre mere? Kontakt vores salgsafdeling for en snak om mulighederne for jeres virksomhed, se nærmere på vores System Engineering brochure og dyk ned i nogle af de cases, som vi tidligere har arbejdet med her i Tekfa.

OEM specialløsninger

Tekfa har desuden stærke samarbejder med internationale OEM-leverandører indenfor vores felt, der gør, at vi også kan levere specialløsninger indenfor:

  • Sneglefyldning til poser, bøtter og spande
  • Pulvermixing i luftblande beholdere til blanding af tørstoffer i miljøer med høj hygiejne
  • Tørreenheder til op-koncentrering af pulver fra væsker
  • Fødeenheder til dispensering af vanskelige produkter
  • Sigter og separationsenheder for tørstoffer

PULVERE & GRANULATER

Babyfood

Krydderier, salt og sukker

Mælkepulver og aromastoffer

Plastgranulater og plastpulvere

Gips, cement, flyveaske, kvarts, kaolin og kalk

Stivelsesprodukter, kartoffelpulver samt kartoffel- og hvedemel

...og mange flere. Skal dit produkt være en del af vores næste løsning? Kontakt os her.

Testcenter

I Tekfa har vi flere testanlæg, hvor vi under forskellige forhold tester kundernes pulver og/eller granulater. Testcentret omfatter et vakuumtransport anlæg, et Dense Phase transportanlæg, en del forkellige snegleløsninger og en del forskellige vibratorløsninger til transport og dosering.

Derudover har Tekfa efterhånden - opbygget kontinuert siden opstarten i 1975 - en ganske omfattende produktdatabase over tidligere testede produkter. Dette er en væsentlig del af ethvert projekt, da man ellers meget let kommer til at fejldimensionere løsningerne.

Kontakt os på +45 86 94 67 00, hvis vi også skal se nærmere på jeres pulver eller granulat.

Godkendelser og certifikater

Tekfa leverer procesudstyr, der overholder dansk og europæisk lovgivning bestemt til kontakt med fødevarer, herunder EHEDG standarder, ISO 9001 og forordning EC 1935/2004. Vi sikre, at korrekte godkendelser og materialecertifikater er overholdt, så vores kunder kan sove roligt om natten og ved, at regler og industrinormer bliver overholdt. Derudover leverer vi produktionsfaciliteter, der opfylder ATEX 2014/34/EU direktivet. Vi arbejder i vores hverdag på baggrund af vores interne kvalitetshåndbog, der er skrevet i henhold til ISO-standarder.

Tekfa er registreret hos fødevareregionen som importør og producent af materialer/genstande bestemt til at komme i kontakt med fødevarer, angivet i BEK 1356 om autorisation og registrering af fødevarevirksomheder mv. Tekfa er også tildelt en Elite Smiley certificering fra Fødevarestyrelsen.

      Atex   CE