Erfaren

leverandør

Engineering

Siden 1975 har vi samlet produktviden fra de mange brancher, hvor vores løsninger indgår, som en del af produktionsprocessen. Vi producerer udstyr til dosering og vejning af pulver eller granulater hos fødevareindustrien, den kemiske industri, den farmaceutiske industri, energibranchen m.fl.

Ofte er der behov for at tage særlige hensyn, hvilket bl.a. inkluderer:

 • Byggemål
 • Pulveret eller granulatet har særlige egenskaber (danner bro, klæber, løber let, hygiejnekrav, ATEX etc.)
 • Krav til doseringen
 • Krav til styringen
 • Krav til data og dokumentation

Skræddersyede projekter

I de fleste projekter indgår et væsentligt element af skræddersyning - og det mener vi faktisk, at man ikke kan undgå. Her ses et eksempel på en typisk systemløsning, hvor kunden har to bigbag tømmere, en mikro-udvejning af tre forskellige småkomponenter og et sækkepåslag, hvortil sækkene køres ind på paller. Transporten forgår via en vakuumstreng ud til to modtagercykloner:

Bigbag tømmerne føder ned i vakuumstrengen via en cellesluse. Alternativt ville man i mange tilfælde, hvis man ønskede en mere nøjagtig dosering, bruge en kortere snegl.

Big-bag tømmeren er øverst udstyret med en gummimembran i EPDM-gummi (fødevaregodkendt). Via denne membran slutter big-bagens snøvs tæt, hvorved man bl.a. undgår støvudvikling i rummet. Desuden er det billigere at producere end en plade i rustfrit stål.

Småkomponentvægten står yderst til venstre på platformen og bruges til findosering. Dette er en unik løsning udviklet af Tekfa, som vi sælger over hele jorden, hvor småkomponentvægten i denne sanitære løsning er udstyret med særlige lejere i nylon. Nylon ruster ikke og derved er der ikke risiko for kontaminering.

Sækkepåslaget er udformet så rengøringen kan nå hele vejen rundt, når der skal gøres rent på indersiden. Ulempen er selvfølgelig, at påslaget derved er dimensioneret lidt mindre, end man andre gange kunne ønske sig.

Cyklonerne yderst til højre blev også tilpasset. Normalt sidder filteret øverst i en cyklon. Et jævnligt filterskyl med luft ”banker” pulveret fra filtret ned i bunden af cyklonen. Hos denne kunde, der arbejder med babyfood, ville man ikke risikere, at filterrester kom ned i materialet. Derfor sidder filteret yderst til venstre, hvorfra der udtømmes til en bigbag.

Anlægget har naturligvis også en styring, som dog ikke vises på tegningen. Tekfa leverede både styring og den sidste vigtige komponent: software.

Tekfas software (eller SCADA - Supervisory Control and Data Acquisition) er særligt udviklet til håndtering og dosering af pulver/granulater. En af pointerne ved god dosering er, at styringen og udrustningen nødvendigvis skal betragtes som én ting; -et samlet doseringssystem. Og procedurerne i de opgaver er standardprogrammeret ind i Tekfas SCADA-system, som vi kalder TekfaVision.

Pulvere & granulater

 • Plante protein
 • Krydderier, salt og sukker
 • Babyfood, mælkepulver og aromastoffer
 • Plastgranulater og plastpulvere
 • Gips, cement, flyveaske, kvarts, kaolin og kalk
 • Stivelsesprodukter, kartoffelpulver og hvedemel

Og mange flere - Skal dit produkt være det næste på listen? Kontakt en af vores sælgere for en snak om mulighederne for din virksomhed.

OEM specialløsninger

Tekfa har stærke samarbejder med internationale OEM-leverandører indenfor vores felt, der gør, at vi også kan levere specialløsninger indenfor:

 • Sneglefyldning ned i poser, bøtter og spande
 • Pulvermixer til blanding af tørstoffer i miljøer med høj hygiejne baseret på luftkanoner
 • Tørreenheder til op-koncentrering af pulver fra væsker
 • Fødeenheder til dispensering af vanskelige produkter
 • Sigter og separationsenheder for tørstoffer

Testcenter

I Tekfa har vi flere testanlæg, hvor vi under forskellige forhold tester kundernes pulver og/eller granulater. Testcentret omfatter et vakuumtransport anlæg, et Dense Phase transportanlæg, forkellige snegle og vibratorløsninger til transport og dosering.

Derudover har Tekfa efterhånden - opbygget kontinuert siden opstarten i 1975 - en ganske omfattende produktdatabase over tidligere testede produkter. Dette er en væsentlig del af ethvert projekt, da man ellers meget let kommer til at fejldimensionere løsningerne.

Kontakt os på +45 86 94 67 00, hvis vi også skal se nærmere på jeres pulver eller granulat.